Mesafeli Satış Sözleşmesi

Mesafeli Satış Sözleşmesi

13.06.2003 tarih ve 25137 sayılı resmi gazetede yayınlanan ‘mesafeli sözleşmeler uygulama usul ve esasları hakkında yönetmelik’ gereğince internet üzerinden gerçekleştirilen satışlar için sözleşme yapılması zorunluluğu getirilmiştir. Sözleşme detayları aşağıda belirtildiği gibidir.

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

SÖZLEŞMENİN TARAFLARI

SATICI: www.avpcarrental.com (Avrupa Servis Anonim Şirketi)
Adres:
Tel:
Email: info@avpcarrental.com
ALICI: Müşterilerin www.avpcarrental.com sitesinden hizmet talep ederken kullandıkları adres ve iletişim bilgileri esas alınır.

SÖZLEŞMENİN KONUSU

Alıcının Satıcıya ait www.avpcarrental.com web sitesinden elektronik ortamda sipariş verdiği, sözleşmede bahsi geçen nitelikleri haiz ve yine sözleşmede satış fiyatı belirtilen mal/hizmetin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Uygulama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır. Alıcı, satışa konu mal/hizmetlerin temel nitelikleri, satış fiyatı, ödeme şekli, teslimat koşulları vs. satışa konu mal/hizmet ile ilgili tüm ön bilgiler ve “cayma” hakkı konusunda bilgi sahibi olduğunu, bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiğini ve sonrasında mal/hizmeti sipariş verdiğini is bu sözleşme hükümlerince kabul ve beyan eder. www.avpcarrental.comsitesinde ödeme sayfasında yer alan SİTE KULLANIM ŞARTLARI ve TRANSFER ŞARTLARI bu sözleşmenin ayrılmaz parçalarıdır.

SÖZLEŞME TARİHİ

Müşterilerin www.avpcarrental.comsitesinden talep ettiği hizmetin kapsadığı tarihler esastır.

MAL/HİZMETİN TESLİMİ, SÖZLEŞMENİN İFA YERİ VE TESLİM ŞEKLİ

Satıcının sunduğu hizmet, müşterinin belirlediği transfer yerine göre yine müşterinin hizmet talep ederken belirlediği şekilde sağlanır.

TESLİMAT MASRAFLARI VE İFASI

Teslimat masrafları alıcıya aittir. Satıcı, web sitesinde, ilan ettiği rakamın üzerinde hizmet talep edenlerin ücretinin kendisince karşılanacağını yada kampanya dahilinde ücretsiz teslimat yapacağını beyan etmişse, teslimat masrafı satıcıya aittir. Herhangi bir nedenle mal/hizmet bedeli ödenmez veya banka kayıtlarında iptal edilir ise, satıcı mal/hizmetin teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir ve önceden web sitesinde yer alan TRANSFER ŞARTLARI gereğince ilgili işlem yapılır.

ALICININ BEYAN VE TAAHHÜTLERİ

Cayma hakkı kullanılacaksa mal/hizmet kullanılmamalıdır. Fatura iade edilmelidir. Mal/hizmetin tesliminden sonra alıcıya ait kredi kartının alıcının kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşunun mal/hizmet bedelini satıcıya ödememesi halinde, Alıcı kendisine teslim edilmiş olması kaydıyla mal/hizmeti 3 (Üç) gün içinde satıcıya göndermekle yükümlüdür. Bu takdirde teslimat giderleri alıcıya aittir.

SÖZLEŞMEYE KONU MAL/HİZMETİN ÖZELLİKLERİ

Mal/hizmetin cinsi ve türü, miktarı, marka/modeli, rengi ve tüm vergiler dâhil satış bedeli www.avpcarrental.com adlı web sitesindeki mal/hizmet tanıtım sayfasında yer alan bilgilerde ve iş bu sözleşmenin ayrılmaz parçası sayılan faturada belirtildiği gibidir.

MAL/HİZMETİN PEŞİN FİYATI

www.avpcarrental.com internet sitesindeki bütün fiyatlar, internet sitemizde veya teyit amaçlı e-postada aksi belirtilmediği sürece, KDV ve diğer bütün vergileri (söz konusu vergiler de yapılacak değişikliklere tabi olmak suretiyle) içerir halde görüntülenmektedir .Alıcının, kredi kartı ile ve taksitle alışveriş yapması durumunda siteden seçmiş olduğu taksit biçimi geçerlidir. Taksitlendirme işlemlerinde, alıcı ile kart sahibi banka arasında imzalamış bulunan sözleşmenin ilgili hükümleri geçerlidir. Kredi kartı ödeme tarihi banka ile alıcı arasındaki sözleşme hükümlerince belirlenir. Web sitemizde bazı araçlarda ödeme seçeneği olarak sadece ön ödeme şartı oluşabilmektedir. Para transferi yapılacak bankadan kaynaklanan komisyon kesintileri ve sorumluluğu gönderen tarafına aittir.

İPTAL VE DEĞİŞİKLİK

Tüketici, hizmetin başlamasına 12 saat kalaya kadar iptal talep ettiğinde ödediği hizmet bedelinin tamamı kendisine iade edilir. Tüketici, hizmetin başlamasına 12 saatten az kalan süre içinde iptal taleplerinde tek yön hizmet bedelinin % 50 si iade edilir. (çift yön hizmet bedeli ödenmiş ise dönüş ücretinin tamamı geri iade edilir)Bu koşullar kampanyalı hizmetleri, erken rezervasyon veya indirimli rezervasyonları kapsamaz. Tüketici tarafından yapılan tarih değişikliklerinde iptal hükümleri geçerlidir. Tüketici, Acenteden satın alınan hizmetle ilgili hizmet sözleşmesi kurallarına uyacağını;3.kişilerin can, mal ve huzuruna saygı duyacağını aksi takdirde hizmeti haklı nedenle alamayacağını ve iade hakkının bulunmadığını kabul eder. Hizmetin ifasından sonra Tüketiciye ait kredi kartının Acentenin kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile ilgili banka veya finans kuruluşunun hizmet bedelini Acenteye ödememesi halinde Tüketici, hizmet bedelinden ve doğan zararlardan sorumludur.

GENEL HÜKÜMLER

Acente, hizmetin başlamasına veya devamına engel teşkil edecek transfer aracında yaşanacakmekanik arıza, trafik kazası, operasyonel aksaklıklar, hava muhalefeti, trafik sıkışıklığı,terör olayları, kolluk kuvvetlerinin uygulamaları, vb. nedenler dolayı transferinizigerçekleştiremeyeceğini anladığı andan itibaren en kısa sürede alternatif bir araç sağlanmayaçalışılacak ve/veya aksi durumda da bilgi verecektir.Yukarıda belirtmiş olduğumuz durumlarda ödemesi alınmış olan transfer ücretinin iadesitarafınıza kesintisiz olarak iade edilecek ve/veya böyle bir durumda Tüketicinin kendiimkânlarınızla sağlamış olduğu ulaşımdan kaynaklanan fiyat farkı da Acente tarafından Tüketiciyeödenecektir.

YÜRÜRLÜK

İş bu sözleşme gerektiği taktir de 2 nüsha halinde tanzim edilerek taraflarca imzalanacak olup,sözleşmeden kaynaklanan anlaşmazlıklarda, 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanununu maddeleriuygulanır. Bu sözleşmeden doğacak olan uyuşmazlık konusunda İstanbul mahkemesi ve icradaireleri yetkilidir.Sözleşmeyi kendim ve/veya rezervasyon formunda belirtmiş olduğum isimleri yazılı kişiler adınaokuyup, kabul ettiğimi beyan ettim.Bu beyanım; rezervasyon işlemini kendim yerine bir başkasının yürütmüş ve/veya imzalamış olmasıhalinde dahi geçerlidir.Tüketici olarak adımıza düzenlenmiş olan Web Sitesi Mesafeli Satış Sözleşmesi ve “Şartlar veKoşullar” sayfalarında belirtilen hükümlerinin tamamını, göndermiş olduğum rezervasyon formundayer alan bilgilerimin doğruluğunun sorumluluğunu, 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanununu veAcentenin web sitesindeki bilgileri okuyup, anlayıp kabul ettiğimi beyan ederim.

 

OTOMOBİL KİRALAMA SÖZLEŞME KOŞULLARI

Kiralayan mülkiyetinde bulunan araci asagidan genis bir sekilde açiklanacak kosullara
uyulmasi sartiyla kiraciya önceden saptanan süre için verilmistir.
1- Gümrük yasaklari, T.C. Kanunu ve diger yasalarca tasinmasi ve diger gayri kanunu
islerde kullanilmasi.
2- Yaris, hiz tayini ve saglamlik denemesi ve normal trafige kapali uygun olmayan
yollarda kullanmamak, sehir içinde 50. Km. Sehir disinda 90 km. Asacak sekilde
kullanmamak,
3- Sözlesmenin düzenledigi sirada kiracinin 20 yasini doldurmus en az bir yillik
ehliyetinin olmasi gerekir.Kiraci araci 3. sahislara kullandiramaz.Bu durumda kiraya veren
araci kullanacak. 3. Sahsin kimlik,adres ve ehliyetine iliskin belgeleri sözlesmeye kaydeder
ve imzalatir.Aksi halde tüm sigortalar geçersiz olup,kiraya veren hasarin tutarini
kiracidan talep eder.
4- Kiraci sehir disinda aracin güvenligini saglayacagi biçimde kapali ve kilitli olarak park
etmekte yükümlüdür.
5- Kazanin oldugu yerden araci oynatmadan, en yakin yetkili makamdan olayin olus
biçimini belirten bir kaza raporu alarak, kiraya veren sirkete en geç 48 saat içersinde
ihbar etmekle yükümlüdür.
6- Araçtan bazi seylerin çalinmasi (radyo, stepne ve avadanliklar) halinde ortaya çikacak
zararlar sigorta kapsami disindadir ve kiracinin sorumlulugu altindadir.
7- Alkol ve uyusturucu madde etkisi altinda bulunan veya geçerli ehliyete sahip olmayan
bir sürücünün sebebiyet verdigi kazalardan, dogrudan kiraci sorumludur.
8- Kötü kullanimdan dolayi dogabilecek arizalar kiraciya aittir. (Patinaj,hiz,vites kullanimi,
hararet göstergesine dikkatsizlik.)
9- Kendisine arti kabul olmayan ve har türlü fiil ve ihtimalden dolayi sigorta tazminatindan
kismen veya hiç istifade edemeyen, kiraya veren tahsil edemedigi zarari için ve aracin
isten kalma tazminati için kiracidan ücret talep hakkina sahiptir.
10- Kiraci yukarda açik bir sekilde ifade edilen maddelerden herhangi birini yerine
getirilmesi ve kasko sigortasindan yararlanmama durumunda kiraci sorumlu olup,
taraflarda herhangi bir ihtilafta T.C. Alanya mahkemelerinde yürütülecektir. Kiraci yabanci
uyruklu oldugunda mahkeme süresince T.C. Sinirlarinda tutulmasi hakkini mafuz eder.
Dikkat edilecek hususlar
a) Ana yol üzerinde sola dönüs yapacaginiz zaman saga yanasip durduktan ve arkayi
kontrolden sonra dön.
b) Herhangi bir ariza veya kaza esnasinda araci oldugu yerde durdurup Polisi 155’den ve
’den arayınız.
c) Kötü arazi kosullarinda araci kullanmak kesinlikle yasaktir. (Plaj,su ve tasliklar)
d) Araç yag ve hararet göstergelerine dikkat ediniz.
e) Sehir içi 50 Km. Sehir disi 90 Km. hizi asmayiniz.
f) Motoru çalistirdiktan 10 dk. sonra klimayi açiniz. Önce klimayi kapattiktan sonra
araci stop ediniz. Lütfen yokuslarda ve asiri hizlarda klimayi kapatiniz.
NOT: Kiralanan Araçla ilgili daha sonra gelebilecek Trafik Cezaları ve Casko dışı Kalan Bedelleri
Tahsil Etmek İçin Kredi Kartı Boş Slips Çekmek Zorunludur. (Sadece Kiralanan Araç için Geçerlidir.)

Bu Kiralama Hüküm ve Koşulları, kiraladığınız araca erişim verildiğinde aldığınız kiralama belgesi (“Kiralama Sözleşmesi”) tarafınızca imzalanan herhangi bir ek sözleşme, herhangi bir belge veya sözleşme (veya çevrimiçi belgelere veya sözleşmelere bağlantılar ) kiralama işleminizle bağlantılı olarak size elektronik olarak gönderilen), Gizlilik Bildirimi ve hesaplanan kiralama ücretleriyle birlikte iade makbuzu veya kaydı (“Kiralama Makbuzu”), sizinle AvpCarRental Sistemi veya bağımsız Sistem Lisans Sahibi arasındaki “Kiralama Sözleşmesini” oluşturur. Kiralama Sözleşmesinde belirtilmiştir.

Kiralamanız.

Kiralama sözleşmesinde açıklanan, kiralama sadece mülkiyetin değil mülkiyetin devredildiği araçtan kiralıyorsunuz. Bu türden herhangi bir terimin, bu kiralamayı kapsayan bir yargı yetkisi kanunu tarafından yasaklanmaması koşuluyla, bu durumda bu tür kanunlar kontrol edilir. “Siz” ve “sizin”, bu sözleşmeyi imzalayan kişi, “biz”, “bizim” ve “biz” anlamına gelir. Ayrıca, herhangi bir amaçla bizim temsilcimiz olmadığınızı da kabul edersiniz; ve Kiralama Sözleşmesi ve bunun herhangi bir ayrı bölümü kapsamındaki yükümlülüklerinizi devredemez veya devredemezsiniz.

Değişiklikler.

Kiralama Sözleşmesinde veya haklarımızda yapılacak herhangi bir değişiklik yazılı olmalı ve yetkili bir memur tarafından imzalanmalıdır. Ayrıca, bu Hüküm ve Koşulları zaman zaman size yazılı bildirimde bulunarak, basılı veya elektronik biçimde veya web sitesinde bu tür değişiklikleri yayınladığımızda değiştirme hakkına sahip olduğumuzu da kabul edersiniz. Bu tür değişiklikler, bu tür bir bildirim yapıldıktan sonra rezerve ettiğiniz kiralamalara, yazılı olarak gönderilmesi halinde, söz konusu bildirimin tarihinde belirtildiği gibi veya bu değişikliklerin web sitesinde yayınlandığı tarih, burada hangi tarih belirtilecektir, sizin tarafınızdan değiştirilen Hüküm ve Koşulları imzalamanıza gerek kalmadan. Bu Hüküm ve Koşullarda yapılan değişiklikler, AvpCarRental.com.tr adresindeki web sitesinde meydana geldiklerinde yayınlanacak ve kiralık arabanın rezerve edilmesi sırasında belirtilen şartlar farklı olsa bile, ilan edildikten sonra başlayan tüm kiralamaları yönetecektir.

Arabanın Anlamı.

Kiralama Sözleşmesindeki “araba” kelimesi, size kiralanan veya değiştirilen araç anlamına gelir ve lastikler, aletler, anahtarlar, anahtarlıklar, ekipman, dahil ve isteğe bağlı aksesuarlar, plakalar, belgeler ve ile birlikte sağlanan diğer tüm ürünleri veya mülkleri içerir. Kira Sözleşmesinde aksi açıkça belirtilmediği sürece size araç ve ayrıca kiralanabilir.

Arabayı Kim Sürebilir.

Yetenekli ve geçerli lisansa sahip bir sürücü olduğunuzu ve kiralama süreniz boyunca yetenekli ve geçerli lisansa sahip bir sürücü olarak kalacağınızı beyan edersiniz. Her bir kiralama işleminin emsali olarak, lisansınızın geçerli bir şekilde verildiğini ve iyi durumda olduğunu (askıya alınmadığını, iptal edilmediğini veya herhangi bir şekilde kısıtlanmadığını) doğrulama hakkına sahip olduğumuzu kabul edersiniz; ve ehliyetiniz iyi durumda değilse, tamamen kendi takdirimize bağlı olarak size kiralamayı reddedebiliriz. (İ) ehliyet durumunuz hakkındaki bilgilere, (ii) ehliyetinizin veya diğer kimlik bilgilerinizin gerçekliğine, (iii) kimliğinizi veya ödeme yöntemlerinizi doğrulayamama, (iv) sağladığınız sürücü kaydına dayalı olarak kiralamaları reddetme hakkımızı saklı tutuyoruz. ehliyetinizi veren yargı yetkisinin Motorlu Araç Departmanı tarafından veya (v) bir kimliğin veya güvenilir olduğuna inandığımız sürücü ehliyeti kimlik bilgilerinin doğrulanması işindeki diğer herhangi bir kaynaktan alınan diğer bilgiler. Yasaların gerektirdiği durumlar haricinde, size bildirimde bulunmaksızın, sürücü kimlik bilgilerinizi ve ehliyetinizi periyodik olarak doğrulama hakkımızı saklı tutuyoruz. Yürürlükteki yasalar tarafından özel olarak aksi belirtilmedikçe, yalnızca siz, eşiniz veya ev ortağınız ya da işvereninizin kurumsal hesap sözleşmesi kapsamında bizden kiralarsanız, işvereniniz veya işle ilgili görevleri nedeniyle normal bir çalışanınız aracı kullanabilir (her biri “İzin Verilen Sürücü”), ancak yalnızca önceden izninizle. Herhangi bir İzin Verilen Sürücü en az 25 yaşında olmalı ve aynı zamanda bu kişinin otomobili kullandığı her zaman yetenekli ve geçerli lisansa sahip bir sürücü olmalıdır. Sizden başka herhangi bir kişi veya aracı çalıştıran İzin Verilen Sürücü, kiralama sırasında ek bir sürücü formu imzalamalıdır. Kiralama Sözleşmesinde belirtilecek olan, aracı sürmeye yetkili her ek sürücü için ücret alabiliriz. Araç İzin Verilen Sürücü veya sizin dışınızda biri tarafından çalıştırılıyor olsa bile, Kiralama Sözleşmesi uyarınca her zaman mali olarak sorumlu kalacağınızı kabul etmektesiniz.

Arabanın Dönüşü.

Aracı bize teslim aldığınız haliyle, olağan yıpranma ve yıpranma hariç olmak üzere, Kira Sözleşmesinde belirtilen tarihte, zamanda ve yere iade etmeyi kabul etmektesiniz. Talebimiz üzerine daha erken iade etmelisiniz. Daha erken veya daha geç iade ederseniz, farklı veya daha yüksek bir kira ücreti uygulanabilir ve daha sonra iade edilirse, ayrıca bir geç iade ücreti de tahsil edilebilir. O konum tarafından özel olarak izin verilmediği sürece, aracı iade yerinin çalışma saatleri dışında iade edemezsiniz. Bunu yaparsanız, aracın hasar görmesi veya kaybolması konusundaki sorumluluğunuz devam edecek ve Kiralama Sözleşmesinde periyodik bir oran olarak belirtilen tüm ücretler, iade yeri yeniden açılıncaya kadar tahakkuk etmeye devam edecek ve biz de aracın iadesini işleme alacağız. Çalışma saatleri konuma göre değişir. O yer açıldığında aracı bulamazsak, tüm masraflar ve aracın hasar görmesi veya kaybolması konusundaki sorumluluğunuz, araç gerçekten iade edilene veya kurtarılıncaya kadar devam edecektir. Herhangi bir kirayı uzatmak isterseniz, bizimle +90535400 43 63 numaralı telefondan iletişime geçmeli veya iade tarihinizden önce uzatma talep etmek için onayladığımız bir yöntemi kullanmalısınız. Tamamen kendi takdirimize bağlı olarak, talep ettiğiniz tüm süre boyunca uzatma verebilir veya vermeyi reddedebiliriz. Aracı Kiralama Sözleşmesinde belirtilen yere iade etmezseniz, Kira Sözleşmesinin gerektirdiği şekilde cezai yaptırımlara tabi olabilirsiniz. Uzatma verirsek, uzatma süresine farklı veya daha yüksek bir oran uygulanabilir ve bir hizmet ücreti de uygulanabilir.

Arabayı Nerede İade Edeceğiniz.

Araba, Kiralama Sözleşmesinde belirtildiği gibi, kararlaştırılan iade yerine iade edilmelidir. İade, kiralamanızın başladığı konumdan farklı bir konuma belirtilirse, tek yön hizmet ücreti ödemeniz gerekebilir. Arabayı iznimiz olmadan kararlaştırılan iade konumundan farklı bir konuma iade ederseniz, tarafımızca belirtilen yetkisiz iade yeri ücretini ödemeyi kabul etmiş olursunuz.

Kiralama Ücretleri.

Araç kiraladığınız mil / kilometre sayısı ve aracı kiraladığınız süre için Kiralama Sözleşmesinde belirtilen ücret veya geçerli kurumsal tarifeniz üzerinden ödeme yapacaksınız. Kiralama Sözleşmesinde aksi belirtilmedikçe, Kiralama Sözleşmesinde “takvim günü” artı kilometre / kilometre veya sabit bir ücret belirtilmediği sürece minimum ücret bir gündür (24 saat). Fabrikada takılan kilometre sayacını okuyarak veya aracın telematik cihazını kullanarak mili / kilometreyi belirleyeceğiz. Günlük ücret, kiralamanın başladığı saat ve dakikada başlayan ardışık 24 saatlik dönemler için veya Kiralama Sözleşmesinde bir takvim günü belirtilmişse, her bir ardışık takvim günü veya bir takvim gününün herhangi bir bölümü için geçerlidir. kiralama gerçekleşir. Kiralama Sözleşmesinde belirtilen özel fiyatlar için herhangi bir koşula uymazsanız, aksi takdirde geçerli olan ücretlerimiz tahsil edilecektir. Çeşitli hizmetler için kiralamaya uygulanan tüm masrafları ve izin verildiğinde havaalanı tesis ücretlerini ve / veya imtiyaz kurtarma ücretlerini, araç lisansı kurtarma ücretlerini, diğer ücretleri ve ek ücretleri ödersiniz.

 

Footer Logo